2012高考英語 考前30天之備戰(zhàn)45分鐘綜合性過關(guān)小練習(xí)(九)
《2012高考英語 考前30天之備戰(zhàn)45分鐘綜合性過關(guān)小練習(xí)(九)》由會(huì)員分享,可在線閱讀,更多相關(guān)《2012高考英語 考前30天之備戰(zhàn)45分鐘綜合性過關(guān)小練習(xí)(九)(10頁珍藏版)》請(qǐng)?jiān)谘b配圖網(wǎng)上搜索。
1、 考前30天之備戰(zhàn)2012高考英語45分鐘綜合性過關(guān)小練習(xí)(九) 注意事項(xiàng): 本練主要包括單項(xiàng)選擇、閱讀理解、任務(wù)型閱讀三種題型。 一、 單項(xiàng)選擇 請(qǐng)認(rèn)真閱讀下面各題,從題中所給的A、B、C、D四個(gè)選項(xiàng)中,選出最佳選項(xiàng)。 1. Lu Xun was medical student before he turned writer. A.the; the B. the; a C. a; / D. a; a 2. ---Oh dear! I’ve just broken a vase. ---Never mind. ____
2、__. A. You are welcome B. You are so careless C. It can’t be helped D. Bad luck 3. Bruce Li was the first Chinese actor Chinese Kungfu to the world. A. to make; widely known B. making; widely known C. made; to be widely known D. making; be widely known 4. —
3、What a long film! —Well, maybe, . A. it’s really too long B. but I found it interesting C. that’s why I feel a little tired D. I think we shouldn't have been here 5. A teacher’s _____to education is worth great respect of the whole society because it brings benefits t
4、o the developmentof society. A. devotion B. principle C. identity D. guidance 6. Although he has learned English for only two years, his written and oral communication skills are well ______average. A. over B. below C. above D. within 7. Such advice she was given prov
5、ed almost worthless. A. that B. which C. as D. who 8. —Tom, did you visit Yu Garden when in Shanghai? —No, I it, but I spent too much time shopping. A. must have visited B. can’t have visited C. could have visited D. shouldn’t have visited 9. Mr Johnson in China
6、for 6 years by the time he went back to America. A. was B. would be C. has been D. had been 10. —You've caused great trouble. —Sorry, Sir. I it was so serious. A. don't know B. didn't know C. haven't known D. hadn't known 11. You must be Mr Smith—I was told to yo
7、u. wait B. pick C. expect D. look 12. ---What do you think of investing in today’s stock market? ---There are many risks, but also many _____gains. A. potential B. confidential C. influential D. preferential 13. ---Johnson insists on buying the house, even though his paren
8、ts have pointed out several serious problems of the structure. ----_______. Nothing is impossible for a willing heart A bird in th ehand is worth two in the bush A wise man change his mind, a fool never will A little knowledge is a dangerous thing 14. I don't know why you are so hard on he
9、r, she is your daughter . A. at all B. for all C. after all D. in all 15. Scientists say they are beginning to in the fight against cancer. That's really good news. A. break through B. break into C. break out D. break down 二、 閱讀理解 請(qǐng)認(rèn)真閱讀下列短文,從短文后各題所給的A、B、C、D四個(gè)選項(xiàng)中
10、,選出最佳選項(xiàng)。 A THURSDAY, July 9(HealthDay News)—A new study that found that a lower calorie diet slowed the aging process in monkeys could be the best proof yet that restricted diets might do the same for humans. “The big question in aging research is, ‘Will caloric restriction in species
11、 closely related to humans slow aging?’” said Richard Weindruch, senior author of a paper appearing in the July 10 issue of Science. This is the first clear demonstration that, in primate species, we’re inducing a slowdown of the aging process—showing increased survival, resistance to disease, less
12、brain atrophy and less muscle loss. “This predicts humans would respond similarly,” added Weindruch, professor of medicine at the University of Wisconsin and an investigator at the Veterans Hospital in Madison. Another expert noted that, despite some highly publicized studies in certain speci
13、es, the link between restricted eating and longer lifespan has been far from proven. “The idea that dietary restriction extends lifespan in all species is not true. Many strains of rats and mice do not respond. In some strains, it’s actually deleterious,” explained Felipe Sierra, director of
14、the biology of aging program at the US National Institute on Aging (NIA), which supported the new study. “The fact that it doesn’t work in some mice but it does seem to work in monkeys is surprising and it gives us hope.” But there’s a larger question: how to change humans-increasingly lax ea
15、ting habits. “This finding doesn’t give me hope that humans are going to go into dietary restriction,” added Marianne Grant, a registered dietitian at Texas A&M Health Science Center Coastal Bend Health Education Center in Corpus Christi. ( )16. The underlined word “restricted” means “ ”. A.
16、limited B. satisfied C. reserved D. fascinated ( )17. Which of the following statements about Weindruch is TRUE? A. This experiment indicates restricted diets could extend humans-lifespan. B. Adequate sleep is another way to reduce the speed of aging process. C. The experiment was a failu
17、re in some species such as mice. D. The experiment which had been tested on humans got a great success. ( )18. According to Felipe Sierra’s idea, we know that . A. the restricted diets experiment really had no distinct effect on rats and mice B. humans are finding new ways to slow down the
18、 aging process of all the species C. the experiment is unnecessary to be carried on because of the response of the mice D. the experiment confirmed that restricted diets extend lifespan in all species ( )19. It can be inferred from the underlined sentence that . A. the result of the expe
19、riment shows that humans are not pigging out nowadays B. nowadays humans are turning unhealthy diets into lower calorie diets C. how to change humans-careless eating habits is a long way to go D. the experiment changed humansincreasingly careless eating habits ( )20. The author most likely w
20、rote this text to . A. compare the two experiments on rats and monkeys B. illustrate the data from the research C. call on people to pay attention to their daily diets D. introduce a lively debate to amuse the reader B After years of research and testing, the hybrid car was deve
21、loped and put on the market. It’s an interesting and exciting new improvement in today’s world as we look for better ways to protect the quality of the air we breathe and conserve our natural resources. The quality of our air is affected by many different things. But one of the largest sour
22、ces of air pollution is the burning of fossil fuels such as coal and gasoline which is used to power a car’s engine. The EPA has set national standards to help control the level of harmful pollutants sent off into the air, and the automobile industry has acted by producing a hybrid car that uses les
23、s gas and therefore causes less pollution. A hybrid car is a combination of a regular car that runs on gasoline and an electric car that is battery powered. Some people tend to think that since the hybrid car is partially electric, you have to plug it in to charge it. But that’s not how it w
24、orks. The 144 volt battery pack is actually recharged through the energy that is produced when the cars brakes are used. This is referred to as “regenerative braking”, because it generates electricity. Although the hybrid car still runs on gasoline most of the time, this helps it use le
25、ss gas than a regular car. When the driver stops at a traffic light, the engine automatically shuts off to save fuel. Then, as soon as the driver puts the car in gear and touches the gas pedal, the engine starts back up. Have you ever ridden in a car with someone who ran out of gas? That p
26、robably wouldn’t happen if you were riding in a hybrid car. It flashes a warning on its computer screen that says, “I am low on gas.” When it completely runs out, the warning reads,“YOU ARE NOW OUT OF GAS!” Then the electric power supply kicks in to let the driver travel a few more miles to a gas st
27、ation. ( )21. Which of the following is TRUE according to the passage? A. The hybrid car will be put on the market. B. Hybrid cars run faster than regular cars. C. When the hybrid car stops at a traffic light, the driver will get a warning. D. The burning of fossil fuels is one of the larg
28、est sources of air pollution. ( )22. According to the passage, the word “hybrid” refers to “ ”. A. a high tech discovery B. energy saving C. a new invention D. a combination of two things ( )23. “Regenerative breaking” is an important process of th
29、e hybrid car because . A. it allows the car to come to a quick stop B. it gives the driver a smoother ride C. it produces energy to charge the battery D. it can control the speed of the car ( )24. Which of the following is RIGHT about the EPA? A. They designed hybrid cars. B. They out
30、lawed(宣布……為不合法) the burning of fossil fuels. C. They set important guidelines that help control pollution. D. Their main purpose is to protect endangered plants and animals. ( )25. Which of the following is the reason for developing hybrid cars? A. They use less gas than regular cars. B. The
31、y’re safer to drive than most cars. C. They’re more modern than other cars. D. They cost less than regular cars. 三、 任務(wù)型閱讀 請(qǐng)認(rèn)真閱讀下列短文,并根據(jù)所讀內(nèi)容在文章后表格中的空格里填入一個(gè)最恰當(dāng)?shù)膯卧~。 注意:每個(gè)空格只填1個(gè)單詞。 Telepathy is the ability to communicate without the use of the five senses(sight, hearing, touch, smell, t
32、aste). It is an instinct, and although quite dormant(睡眠狀態(tài)的) in many of us, we are often capable of tapping into our latent(潛伏的) abilities in times of emergency or need. Where this instinct lies is uncertain.Some say that it is located in the huge area of our brains that are wholly unused, whereas o
33、thers argue that instinct existed before the brain evolved and must therefore lie else—where in the body. When we intuitively(直覺地) know that something is happening, or about to happen, our instinct has kicked in.We are drawing upon resources within the unconscious mind.When the resources of
34、two unconscious minds link together into the same frequency, we call it Telepathy. We can either send or receive telepathy.If you know who is calling before you answer the ringing phone, you are probably a good receiver.If you think of a person, and they call you, you are most likely better
35、at sending. You can easily put your abilities to the test.Think of somebody and will them to contact you.Be patient, the other person may not be a good receiver, but they should contact you much earlier than would normally be expected.Or whenever the phone rings, try “feeling” who’s contactin
36、g you.Don’t guess, try to feel the vibrations.However, if neither of these work for you, that doesn’t mean that you are not capable of telepathy.As mentioned earlier, telepathy is most likely to kick in under circumstances of emergency. Telepathic dreams often contain telepathic messages.Tw
37、o people may both dream of the other, and find that their dreams had a distinct connection.These people are probably mutually linking to the unconscious mind.A projection of the mind—a form of astral projection? The more people spend time together, the more likely they are to be able to link
38、 up to the others mind, especially when separated.There are two reasons for this.One is that they understand the others, mind through time spent together; the other is that there is usually a strong desire to communicate. A mother will often sense that her child is in danger.This is due to t
39、he child desperately wanting his/her mother, knowing that this is the person who would always want to be there for them, and the mothers deep desire to protect her child from harm. Title Telepathy—Mind to Mind Contact Definition Te
40、lepathy is what we call when the resources of two persons unconscious minds, which we make (26) of when we (27) something by instinct, link together into the same frequency. (28) of your abilities If you think of s
41、omebody, he/she should contact you much earlier than (29) . Every time the phone rings, try “feeling” with your mind who is contacting you (30) of guessing. Telepathy doesnt (31) appear when you ho
42、pe for it and only in (32) of emergency is it most likely to turn up. Reasons for the phenomenon The more time people spend together, the more likely they (33) the others mind. Usually, two linked minds are (34) to co
43、mmunicate with each other, which can (35) why a mother will often sense her child is in danger. 答案 一、 單項(xiàng)選擇 1. C 2. C 3. A 4. B 5. D 6. C 7. C 8. C 9. D 10.B 11. C 12. A 13. C 14. C 15. A 二、 閱讀理解 A 這是一篇新聞報(bào)道,研究人員通過對(duì)動(dòng)物的研究證明了低熱量的飲食可能會(huì)延長(zhǎng)人的壽命。 16.
44、 A 17. A 18. A 19. C 20. C B 本文主要介紹了一種新型汽車hybrid cars的優(yōu)點(diǎn)和生產(chǎn)這種汽車的原因。 21. D 22. D 23. C 24. C 25. A 三、 任務(wù)型閱讀 本文為說明文,主要說明了心靈感應(yīng)究竟是怎樣一種感覺。 26. use信息查找題。第一段第一句Telepathy is the ability to communicate without the use of the five senses (sight, hearing, touch, smell, taste).直接查找。本題還考查了動(dòng)詞短語make
45、use of。 27. foresee/predict信息歸納題。根據(jù)第一段的定義可知,心靈感應(yīng)是緊急情況下的某種預(yù)知本能。 28. Tests信息歸納題。根據(jù)第五段第一句You can easily put your abilities to the test.可直接查找到。 29. expected信息查找題。根據(jù)第五段第三句…but they should contact you much earlier than would normally be expected.可知,此空為比較狀語從句的省略用法,故填過去分詞expected。 30. instead信息轉(zhuǎn)換題。根據(jù)第五段
46、第五句Don't guess, try to feel the vibrations.可得出instead of結(jié)構(gòu)。 31. necessarily信息轉(zhuǎn)換題。根據(jù)第五段倒數(shù)第二句…that doesn't mean that you are not capable of telepathy.可知,假如以上測(cè)試不奏效,不一定代表你不具備這能力。 32. case信息轉(zhuǎn)換題。根據(jù)第五段最后一句As mentioned earlier, telepathy is most likely to kick in under circumstances of emergency.可知。本題還考查了
47、in case of 結(jié)構(gòu)。 33. understand/know信息轉(zhuǎn)換題。根據(jù)第七段第一句The more people spend time together, the more likely they are to be able to link up to the others mind, especially when separated. 中的link up to意為“銜接”,此處引申為“理解,了解”。同時(shí)本段第三句One is that they understand the others,…也有提示。 34. eager信息轉(zhuǎn)換題。根據(jù)第七段最后一句…the other is that there is usually a strong desire to communicate.可知感應(yīng)雙方有強(qiáng)烈的交流欲望。此處為系表結(jié)構(gòu)be eager to。 35. explain信息轉(zhuǎn)換題。根據(jù)最后一段及表格中空格后why引導(dǎo)的從句得出答案。 10 用心 愛心 專心
- 溫馨提示:
1: 本站所有資源如無特殊說明,都需要本地電腦安裝OFFICE2007和PDF閱讀器。圖紙軟件為CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.壓縮文件請(qǐng)下載最新的WinRAR軟件解壓。
2: 本站的文檔不包含任何第三方提供的附件圖紙等,如果需要附件,請(qǐng)聯(lián)系上傳者。文件的所有權(quán)益歸上傳用戶所有。
3.本站RAR壓縮包中若帶圖紙,網(wǎng)頁內(nèi)容里面會(huì)有圖紙預(yù)覽,若沒有圖紙預(yù)覽就沒有圖紙。
4. 未經(jīng)權(quán)益所有人同意不得將文件中的內(nèi)容挪作商業(yè)或盈利用途。
5. 裝配圖網(wǎng)僅提供信息存儲(chǔ)空間,僅對(duì)用戶上傳內(nèi)容的表現(xiàn)方式做保護(hù)處理,對(duì)用戶上傳分享的文檔內(nèi)容本身不做任何修改或編輯,并不能對(duì)任何下載內(nèi)容負(fù)責(zé)。
6. 下載文件中如有侵權(quán)或不適當(dāng)內(nèi)容,請(qǐng)與我們聯(lián)系,我們立即糾正。
7. 本站不保證下載資源的準(zhǔn)確性、安全性和完整性, 同時(shí)也不承擔(dān)用戶因使用這些下載資源對(duì)自己和他人造成任何形式的傷害或損失。
最新文檔
- 110中國(guó)人民警察節(jié)(筑牢忠誠(chéng)警魂感受別樣警彩)
- 2025正字當(dāng)頭廉字入心爭(zhēng)當(dāng)公安隊(duì)伍鐵軍
- XX國(guó)企干部警示教育片觀后感筑牢信仰之基堅(jiān)守廉潔底線
- 2025做擔(dān)當(dāng)時(shí)代大任的中國(guó)青年P(guān)PT青年思想教育微黨課
- 2025新年工作部署會(huì)圍繞六個(gè)干字提要求
- XX地區(qū)中小學(xué)期末考試經(jīng)驗(yàn)總結(jié)(認(rèn)真復(fù)習(xí)輕松應(yīng)考)
- 支部書記上黨課筑牢清廉信念為高質(zhì)量發(fā)展?fàn)I造風(fēng)清氣正的環(huán)境
- 冬季消防安全知識(shí)培訓(xùn)冬季用電防火安全
- 2025加強(qiáng)政治引領(lǐng)(政治引領(lǐng)是現(xiàn)代政黨的重要功能)
- 主播直播培訓(xùn)直播技巧與方法
- 2025六廉六進(jìn)持續(xù)涵養(yǎng)良好政治生態(tài)
- 員工職業(yè)生涯規(guī)劃方案制定個(gè)人職業(yè)生涯規(guī)劃
- 2024年XX地區(qū)黨建引領(lǐng)鄉(xiāng)村振興工作總結(jié)
- XX中小學(xué)期末考試經(jīng)驗(yàn)總結(jié)(認(rèn)真復(fù)習(xí)輕松應(yīng)考)
- 幼兒園期末家長(zhǎng)會(huì)長(zhǎng)長(zhǎng)的路慢慢地走